Rolovaná vepřová krkovice s kostí, křehký salátek s dipem a bylinkovou bagetkou
Rolovaná vepřová krkovice s kostí
Z krkovice odsekneme plát s kostí na 2 palce, odřízneme částečně z kosti a odřízneme cca na 2 cm dlouhý plát. Připravíme si marinádu – olej, bazalka, česnek a grilovací koření. Maso i s kostí marinujeme a stočíme zpět do původního stavu a špejlí spojíme, ….. aby nám držel tvar steaku, Marinované steaky necháme odpočinout a poté zprudka orestujeme na rozpáleném tuku a necháme pomalu dojít.
Křehký salátek s dipem
Salát, cherry rajčata, ředkvičky omyjeme a necháme okapat a najemno nakrájíme. Přidáme trochu rukoly a zakapeme olivovým olejem a lehce spojíme.
Dip – majonéza, sůl a rozmačkaný česnek lehce spojíme.
Bylinková bageta
S bazalky obereme listy, které na jemno nasekáme přidáme drcený česnek a sůl a důkladně spojíme s máslem, Bagetu nakrájíme na širší pláty potíráme bylinkovým máslem a pečeme v rozpálené troubě dozlatova.
Hotový pokrm moderně zdobíme na talíř.
Dobrou chuť a další inspiraci přejí naši budoucí kuchtíci 🙂