Vánoce s chutí zvěřiny: Naše škola slaví úspěch na soutěži MasterChef Hubert

6. prosince 2024 se na brněnském výstavišti konala kuchařská soutěž MasterChef Hubert, pořádaná Českomoravskou mysliveckou jednotou ve spolupráci s Jihomoravským krajem. Akce byla součástí projektu „Z naší přírody – zvěřina a kvalitní potraviny“ a přilákala nejlepší mladé kuchaře z pěti jihomoravských středních škol …Hvězdy u poroty
Soutěžící měli tu čest připravovat pokrmy před zraky diváků a odborné poroty, v níž usedli známí propagátoři kvalitní gastronomie, Markéta Hrubešová a Jaroslav Sapík. Úkolem bylo vytvořit originální sváteční pokrm ze zvěřiny – konkrétně z dančího hřbetu – a dalších kvalitních surovin regionální produkce, jako byla speciální hořčice Aleny Partykové, kysané zelí Agro Tuřany či máslo Olešnice.

Úspěch našich studentů
Naši školu reprezentovaly tři talentované kuchařky, které předvedly nejen skvělé dovednosti, ale také obrovskou kreativitu. Eliška Lahodná, studentka nástavbového studia a absolventka oboru Kuchař-číšník, zazářila a obsadila fantastické druhé místo! Její pokrm získal uznání za dokonalou harmonii chutí a precizní zpracování.

Vedle Elišky se v silné konkurenci neztratily ani Jana Mazálková a Aneta Kuklíková, které také předvedly výjimečné výkony a byly oceněny za svou snahu a profesionální přístup.

Poděkování pedagogům
Velké poděkování patří také našim pedagogům, kteří naše studentky na soutěž pečlivě připravovali. Pan učitel odborného výcviku Michal Koch zaslouží uznání za odbornou přípravu soutěžních pokrmů, která se odrazila v úspěchu studentek. Paní učitelka odborného výcviku Jiřina Štěpničková byla po celou dobu velkou oporou a svým přístupem dodala studentkám potřebnou sebedůvěru.