Měsíc leden se každý rok na naší škole nese v duchu obhajob závěrečných odborných prací. Jedná o první krok k nezastavitelně se blížícím závěrečným zkouškám.
Své odborné práce připravili a 16. 1. 2025 obhájili také žáci oboru Řezník-uzenář, Pekař a oboru Zahradník.
Z oboru Pekař k obhajobám přistoupili 2 žáci – jeden představil výrobek z jemného pečiva „Kynutý koláč s povidly“ a druhý výrobek z chlebového těsta „Chlebová bulka s náplní“ … Obhajoby proběhly v pohodové atmosféře a oba žáci úspěšně své práci odprezentovali. „Žáci si vyzkoušeli vystupování před komisí, a to se jim bude určitě hodit u závěrečných zkoušek“ – zhodnotila žáky Pí Pikartová.
Svou práci úspěšně obhájili i řezníci-uzenáři, kteří měli za úkol zpracovat téma „Výroba klobás se sušenými meruňkami“ a „Pečená hovězí sekaná se sušenými rajčaty“. Oba chlapci předvedli, že řeznické řemeslo jim není cizí a svou práci i prezentaci samotných výrobků zvládli na výbornou. „Je radostí, když naši žáci k vypracování práce přistupují zodpovědně a celá jejich příprava, jak teoretická, tak i praktická, stojí za to!“ – pochválila žáky Ing. Osohová
„Žáci oboru Zahradník přišli na obhajoby pěkně upraveni ve společenském oblečení. Jejich nejisté úsměvy dávaly najevo menší nervozitu, která byla zbytečná. Jejich pečlivě a samostatně vypracovaná témata, která si sami stanovili, svědčila o správném výběru a skvělém přístupu k dané tematice“ – uvedla Pí Šinoglová. Žáci postupně obhájili své práce na téma: „Množení okrasných rostlin“, „Výrobu a prodej vazeb k různým příležitostem“, „Množení a prodej sazenic révy vinné“, „Údržbu veřejných i soukromých sadovnických úprav a zahrad“, „Založení ovocné školky“, „Pěstování švestek a jejich sklizeň, sušení a prodej“ a „Pěstování letniček a trvalek k řezu“. „Byla radost sledovat perfektní připravenost našich zahradníků, kteří nic nenechali náhodě a své práce nám skvěle představili“ – komentoval průběh obhajob Ing. Valenta.