Ze života školy

Představíme svoji školu budoucím žákům!

Dne 4. 11. 2022 se koná v naší škole Prezentace středních škol, na které se představí mnoho středních škol z našeho okolí. Žáci 9. tříd, kteří se rozhodují o svém budoucím povolání, zde získají informace o studiu přímo od učitelů a často i žáků různých středních škol.
Samozřejmě i naše škola ve své expozici v respiriu v 1. patře a v učebně 209 představí všechny studijní i učební obory, žáci předvedou své dovednosti v pečení, vaření, opravách, kování, vázání květin, balení dárků …
Zveme všechny žáky ze základních škol i jejich rodiče k návštěvě naší školy!
Prezentace středních škol 2022

VÍCE »

Trikolórový den

V pátek 21. října proběhl v naší škole „Trikolórový den“, který pořádal žákovský parlament. Cílem bylo připojit se k oslavám Dne vzniku samostatného československého státu 28. 10. 1918. Žáci měli za úkol přijít do školy v oblečení v barvách naší státní vlajky. Mnozí nezapomněli, a tak po celý den bylo v budově školy modro, bílo a červeno. Děkujeme všem žákům a učitelům, kteří se této akce zúčastnili.
Žákovský parlament

VÍCE »

Ocenění pro školní chléb s česnekem!

Jako každý rok, i letos, jsme zaslali náš školní pekařský výrobek do soutěže, pořádané Regionální agrární komorou Jihomoravského kraje „Potravinářský výrobek Jihomoravského kraje 2022“.
Náš výrobek porotcům chutnal a proto mu udělili Čestné uznání a nám právo užívat u tohoto výrobku logo „Chuť jižní Moravy“.
Česnekový chléb, jako i ostatní druhy pekařského sortimentu, upekla do soutěže a peče pro zákazníky již několik let  učitelka odborného výcviku Lenka Pikartová.

VÍCE »

Podzimní sklizňové práce v našem okrese

Dne 19. 10. 2022 jsme v rámci odborné exkurze s obory Agropodnikání navštívili rodinnou farmu Jelénkovi ve Valtrovicích, kde jsme se seznámili se sklizní a zpracováním kukuřice na zrno.
Shlédli jsme sklizeň za pomocí sklízecí mlátičky Claas s 8 řádkovým adaptérém. Zjistili jsme, že kukuřice je odvážena na sušičku, která je vyhřívaná LTO. Zde se suší na požadovanou hodnotu 14% sušiny. Takto upravené kukuřičné zrno je následně prodáváno do Rakouska na výrobu potravinářské kyseliny citrónové.

VÍCE »

Ochutnávka po italsku

Dne 18. 10. 2022 ve výuce předmětu technologie oboru Kuchař – číšník třídy 3. KC po probraném tématu „MEZINÁRODNÍ KUCHYNĚ“, si žáci 3. KC připravili ochutnávku surovin a typických pokrmů italské kuchyně.
Zde jsou postřehy několika žáků této třídy:
Adéla Čechová – „Podle mého názoru byla ochutnávka super a díky ní víme, co jí v Itálii. Ale kapary mi nechutnaly – ale to bylo jediné, co mi nechutnalo. Kdo neochutnal, přišel o hodně.“

VÍCE »

Představíme svoji školu budoucím žákům!

Dne 4. 11. 2022 se koná v naší škole Prezentace středních škol, na které se představí mnoho středních škol z našeho okolí. Žáci 9. tříd, kteří se rozhodují o svém budoucím povolání, zde získají informace o studiu přímo od učitelů a často i žáků různých středních škol.
Samozřejmě i naše škola ve své expozici v respiriu v 1. patře a v učebně 209 představí všechny studijní i učební obory, žáci předvedou své dovednosti v pečení, vaření, opravách, kování, vázání květin, balení dárků …
Zveme všechny žáky ze základních škol i jejich rodiče k návštěvě naší školy!
Prezentace středních škol 2022

VÍCE »

Trikolórový den

V pátek 21. října proběhl v naší škole „Trikolórový den“, který pořádal žákovský parlament. Cílem bylo připojit se k oslavám Dne vzniku samostatného československého státu 28. 10. 1918. Žáci měli za úkol přijít do školy v oblečení v barvách naší státní vlajky. Mnozí nezapomněli, a tak po celý den bylo v budově školy modro, bílo a červeno. Děkujeme všem žákům a učitelům, kteří se této akce zúčastnili.
Žákovský parlament

VÍCE »

Ocenění pro školní chléb s česnekem!

Jako každý rok, i letos, jsme zaslali náš školní pekařský výrobek do soutěže, pořádané Regionální agrární komorou Jihomoravského kraje „Potravinářský výrobek Jihomoravského kraje 2022“.
Náš výrobek porotcům chutnal a proto mu udělili Čestné uznání a nám právo užívat u tohoto výrobku logo „Chuť jižní Moravy“.
Česnekový chléb, jako i ostatní druhy pekařského sortimentu, upekla do soutěže a peče pro zákazníky již několik let  učitelka odborného výcviku Lenka Pikartová.

VÍCE »

Podzimní sklizňové práce v našem okrese

Dne 19. 10. 2022 jsme v rámci odborné exkurze s obory Agropodnikání navštívili rodinnou farmu Jelénkovi ve Valtrovicích, kde jsme se seznámili se sklizní a zpracováním kukuřice na zrno.
Shlédli jsme sklizeň za pomocí sklízecí mlátičky Claas s 8 řádkovým adaptérém. Zjistili jsme, že kukuřice je odvážena na sušičku, která je vyhřívaná LTO. Zde se suší na požadovanou hodnotu 14% sušiny. Takto upravené kukuřičné zrno je následně prodáváno do Rakouska na výrobu potravinářské kyseliny citrónové.

VÍCE »

Ochutnávka po italsku

Dne 18. 10. 2022 ve výuce předmětu technologie oboru Kuchař – číšník třídy 3. KC po probraném tématu „MEZINÁRODNÍ KUCHYNĚ“, si žáci 3. KC připravili ochutnávku surovin a typických pokrmů italské kuchyně.
Zde jsou postřehy několika žáků této třídy:
Adéla Čechová – „Podle mého názoru byla ochutnávka super a díky ní víme, co jí v Itálii. Ale kapary mi nechutnaly – ale to bylo jediné, co mi nechutnalo. Kdo neochutnal, přišel o hodně.“

VÍCE »