Ze života školy

CUKRÁŘSKÉ VÝROBKY PRO VEGANY

Dne 7. 11. 2022 navštívil naši školu technolog firmy Ireks Enzyma. V rámci odborného workshopu seznámil žáky 3. ročníku oboru Cukrář s novými výrobky určenými pro vegany. V rámci workshopu si žáci vyzkoušeli práci s moderními surovinami a technologii jejich zpracování. Pod vedením technologa vyrobili žáci chutné výrobky pro vegany.
Marie Polachová, učitelka odborného výcviku

VÍCE »

Odborná exkurze – Jaroslavice

Žáci 2. a 3. ročníku obor Řezník-uzenář se zúčastnili výlovu ryb v Jaroslavicích. Viděli průběh zátahu pomoci sítí. Dále vlastní výlov, který se provádí mechanickým keserem. Následně třídění ryb dle velikosti a jejich přesun do kádí a odvoz auty na sádky. Byli seznámeni s tržními druhy ryb a s jejich zpracováním. Vyzkoušeli si omračování, zabití a následnou úpravu ryb.
Ing. Milada Veselá

VÍCE »

Prezentace o pracovní stáži v Rakousku

Šestice účastníků pracovní stáže v rakouském Spitzu si pro žáky 2. ročníku oboru Agropodnikání připravila prezentaci, aby jim přiblížila pobyt a práci ve vinařské oblasti Wachau. Stážisté se zaujetím vyprávěli zážitky jak z pracovního prostředí (sběr hroznů, práce s technikou, produkce vína, označování lahví etiketami, …),

VÍCE »

Domácí paštika s brusinkami

Výroba domácí vepřové paštiky s brusinkami dle vlastního receptu:
suroviny na 1 kg: vepřový bůček bez kůže 300 g, vepřová plec 300 g, vepřova játra 200 g, cibule 150 g, brusinky 50 g, sůl a pepř dle chuti, všechny suroviny namlet na jemno, důkladně promíchat, vložit do zavařovacích sklenic a zavařit na 100 stupňů 3 hodiny.
Žáci oboru Kuchař – číšník přejí dobrou chuť!

VÍCE »

CUKRÁŘSKÉ VÝROBKY PRO VEGANY

Dne 7. 11. 2022 navštívil naši školu technolog firmy Ireks Enzyma. V rámci odborného workshopu seznámil žáky 3. ročníku oboru Cukrář s novými výrobky určenými pro vegany. V rámci workshopu si žáci vyzkoušeli práci s moderními surovinami a technologii jejich zpracování. Pod vedením technologa vyrobili žáci chutné výrobky pro vegany.
Marie Polachová, učitelka odborného výcviku

VÍCE »

Odborná exkurze – Jaroslavice

Žáci 2. a 3. ročníku obor Řezník-uzenář se zúčastnili výlovu ryb v Jaroslavicích. Viděli průběh zátahu pomoci sítí. Dále vlastní výlov, který se provádí mechanickým keserem. Následně třídění ryb dle velikosti a jejich přesun do kádí a odvoz auty na sádky. Byli seznámeni s tržními druhy ryb a s jejich zpracováním. Vyzkoušeli si omračování, zabití a následnou úpravu ryb.
Ing. Milada Veselá

VÍCE »

Prezentace o pracovní stáži v Rakousku

Šestice účastníků pracovní stáže v rakouském Spitzu si pro žáky 2. ročníku oboru Agropodnikání připravila prezentaci, aby jim přiblížila pobyt a práci ve vinařské oblasti Wachau. Stážisté se zaujetím vyprávěli zážitky jak z pracovního prostředí (sběr hroznů, práce s technikou, produkce vína, označování lahví etiketami, …),

VÍCE »

Domácí paštika s brusinkami

Výroba domácí vepřové paštiky s brusinkami dle vlastního receptu:
suroviny na 1 kg: vepřový bůček bez kůže 300 g, vepřová plec 300 g, vepřova játra 200 g, cibule 150 g, brusinky 50 g, sůl a pepř dle chuti, všechny suroviny namlet na jemno, důkladně promíchat, vložit do zavařovacích sklenic a zavařit na 100 stupňů 3 hodiny.
Žáci oboru Kuchař – číšník přejí dobrou chuť!

VÍCE »