Ze života školy

Barmanká soutěž SLIVCUP 2024 Zlín

Dnes 25. 1. 2024 se 2 naši žáci zúčastnili barmanké soutěže SLIVCUP 2024 Zlín. Sice se na stupních vítězů neocitli, ale i tak si přivezli spoustu nových úžasných zážitků, zkušeností a motivaci. Velká gratulace Natálii Dvořákové a Petru Haindlovi ze třídy 3. KR za skvělé vystoupení a reprezentaci školy! Byli skvělí!!! ….

VÍCE »

”Výroba čokoládových bonbónů”

Skupinka našich cukrářek se pod vedením paní učitelky OV Marie Polachové zúčastnila kurzu ”Výroba čokoládových bonbónů”, který pořádala Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec. Kurz byl pro naše žákyně velkým přínosem – naučily se základy výroby čokoládových bonbónů, hodnotily vzhled a chuť. Každá získala certifikát o absolvování kurzu, což pro ně bylo velkým přínosem. Děkujeme za skvělou reprezentaci a těšíme se na bonbóny 🙂

VÍCE »

Vařte s námi – recepty našich žáků – tentokrát:

Rolovaná vepřová krkovice s kostí, křehký salátek s dipem a bylinkovou bagetkou
Rolovaná vepřová krkovice s kostí
Z krkovice odsekneme plát s kostí na 2 palce, odřízneme částečně z kosti a odřízneme cca na 2 cm dlouhý plát. Připravíme si marinádu – olej, bazalka, česnek a grilovací koření. Maso i s kostí marinujeme a stočíme zpět do původního stavu a špejlí spojíme, ….. 

VÍCE »

PŘIPRAVUJEME SE K ZÁVĚREČNÝM ZKOUŠKÁM

Žáci třídy 3. CP oboru Cukrář si vyzkoušeli 11. ledna 2024 obhajoby svých odborných prací. Zažívali různé pocity při ústní prezentaci práce, kterou si připravili. Jsou to úplně jiné dojmy, než když jsou zkoušeni u tabule, a pro řadu z nich to mohl být zážitek až stresující.
Každý z účastníků předložil komisi dezert, který si sám navrhl, vytvořil a naaranžoval k servírování …

VÍCE »

Nezapomenutelný zážitek plný gastronomických dobrodružství 

Žáci 3. ročníku oboru Kuchař-číšník měli možnost zúčastnit se jedinečného gastronomického zážitku. Navštívili Hotel u Divadla, kde měli příležitost zažít slavnostní hostinu o 5 chodech.
Hostina začala studeným předkrmem, kterým byl tatarák z lososa a avokáda. Předkrm oslovil jejich chuťové buňky a žáci se také seznámili s důležitostí dodržování estetických zásad při servírování jídla ….

VÍCE »

Barmanká soutěž SLIVCUP 2024 Zlín

Dnes 25. 1. 2024 se 2 naši žáci zúčastnili barmanké soutěže SLIVCUP 2024 Zlín. Sice se na stupních vítězů neocitli, ale i tak si přivezli spoustu nových úžasných zážitků, zkušeností a motivaci. Velká gratulace Natálii Dvořákové a Petru Haindlovi ze třídy 3. KR za skvělé vystoupení a reprezentaci školy! Byli skvělí!!! ….

VÍCE »

”Výroba čokoládových bonbónů”

Skupinka našich cukrářek se pod vedením paní učitelky OV Marie Polachové zúčastnila kurzu ”Výroba čokoládových bonbónů”, který pořádala Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec. Kurz byl pro naše žákyně velkým přínosem – naučily se základy výroby čokoládových bonbónů, hodnotily vzhled a chuť. Každá získala certifikát o absolvování kurzu, což pro ně bylo velkým přínosem. Děkujeme za skvělou reprezentaci a těšíme se na bonbóny 🙂

VÍCE »

Vařte s námi – recepty našich žáků – tentokrát:

Rolovaná vepřová krkovice s kostí, křehký salátek s dipem a bylinkovou bagetkou
Rolovaná vepřová krkovice s kostí
Z krkovice odsekneme plát s kostí na 2 palce, odřízneme částečně z kosti a odřízneme cca na 2 cm dlouhý plát. Připravíme si marinádu – olej, bazalka, česnek a grilovací koření. Maso i s kostí marinujeme a stočíme zpět do původního stavu a špejlí spojíme, ….. 

VÍCE »

PŘIPRAVUJEME SE K ZÁVĚREČNÝM ZKOUŠKÁM

Žáci třídy 3. CP oboru Cukrář si vyzkoušeli 11. ledna 2024 obhajoby svých odborných prací. Zažívali různé pocity při ústní prezentaci práce, kterou si připravili. Jsou to úplně jiné dojmy, než když jsou zkoušeni u tabule, a pro řadu z nich to mohl být zážitek až stresující.
Každý z účastníků předložil komisi dezert, který si sám navrhl, vytvořil a naaranžoval k servírování …

VÍCE »

Nezapomenutelný zážitek plný gastronomických dobrodružství 

Žáci 3. ročníku oboru Kuchař-číšník měli možnost zúčastnit se jedinečného gastronomického zážitku. Navštívili Hotel u Divadla, kde měli příležitost zažít slavnostní hostinu o 5 chodech.
Hostina začala studeným předkrmem, kterým byl tatarák z lososa a avokáda. Předkrm oslovil jejich chuťové buňky a žáci se také seznámili s důležitostí dodržování estetických zásad při servírování jídla ….

VÍCE »