Ze života školy

Světový den boje proti rakovině

Světový den boje proti rakovině je stanoven na 4. února a jeho cílem je zvýšit povědomí o rakovině a podpořit její prevenci, záchyt a léčbu. Závažná diagnóza, která si nevybírá….
Každoročně se tomuto závažnému tématu věnujeme i v naší škole…

VÍCE »

Školní zkouška běžného dne v restauraci

Už mnohokrát se při společném sezení žáci oboru Kuchař-číšník vyptávali, jak probíhala práce šéfkuchaře ve společném stravování v restauraci. Vždy s nadšením poslouchali příběhy, kdy byla restaurace plná zákazníků a pro personál byly tyto chvíle pracovně hektické a fyzicky i psychicky náročné.
S mojí kolegyní Jiřinkou jsme si dali úkol vytvořit pracovní prostředí a atmosféru podobnou té v restauračním zařízení …

VÍCE »

Velký úspěch našich žáků na soutěži ENERSOL 2025

Dne 6. února 2025 se zástupci z řad naších studentů a studentek vydali do Brna.
Konala se zde „Krajská konference JMK projektu ENERSOL“, kde obhajovali své práce, týkající se úspory energií, snižování emisí v dopravě a popularizace.
Jednalo se o krajské kolo středních škol, kde naši zástupci získali krásná umístění: 1., 2. a 4. místo! A kdo? ….

VÍCE »

Obhajoby odborných prací žáků oboru Cukrář

Dne 16. ledna 2025 se konaly obhajoby závěrečných odborných prací žáků 3. ročníku oboru Cukrář. Obhajob se zúčastnilo 21 žáků. Žáci byli rozděleni do tří skupin podle vedoucí práce, která žáky při zpracování metodicky vedla. Během obhajoby žáci charakterizovali téma, které si zvolili a popsali dva výrobky, které …..

VÍCE »

Kousek zahradnického umění

Ovocné stromy, na kterých se urodila jablka, hrušky nebo meruňky, pozná každý laik. Ale určit druhy ovocných stromů v době vegetačního klidu podle jedno nebo dvouletých výhonů, to už je opravdu kousek zahradnického umění  …..

VÍCE »

Světový den boje proti rakovině

Světový den boje proti rakovině je stanoven na 4. února a jeho cílem je zvýšit povědomí o rakovině a podpořit její prevenci, záchyt a léčbu. Závažná diagnóza, která si nevybírá….
Každoročně se tomuto závažnému tématu věnujeme i v naší škole…

VÍCE »

Školní zkouška běžného dne v restauraci

Už mnohokrát se při společném sezení žáci oboru Kuchař-číšník vyptávali, jak probíhala práce šéfkuchaře ve společném stravování v restauraci. Vždy s nadšením poslouchali příběhy, kdy byla restaurace plná zákazníků a pro personál byly tyto chvíle pracovně hektické a fyzicky i psychicky náročné.
S mojí kolegyní Jiřinkou jsme si dali úkol vytvořit pracovní prostředí a atmosféru podobnou té v restauračním zařízení …

VÍCE »

Velký úspěch našich žáků na soutěži ENERSOL 2025

Dne 6. února 2025 se zástupci z řad naších studentů a studentek vydali do Brna.
Konala se zde „Krajská konference JMK projektu ENERSOL“, kde obhajovali své práce, týkající se úspory energií, snižování emisí v dopravě a popularizace.
Jednalo se o krajské kolo středních škol, kde naši zástupci získali krásná umístění: 1., 2. a 4. místo! A kdo? ….

VÍCE »

Obhajoby odborných prací žáků oboru Cukrář

Dne 16. ledna 2025 se konaly obhajoby závěrečných odborných prací žáků 3. ročníku oboru Cukrář. Obhajob se zúčastnilo 21 žáků. Žáci byli rozděleni do tří skupin podle vedoucí práce, která žáky při zpracování metodicky vedla. Během obhajoby žáci charakterizovali téma, které si zvolili a popsali dva výrobky, které …..

VÍCE »

Kousek zahradnického umění

Ovocné stromy, na kterých se urodila jablka, hrušky nebo meruňky, pozná každý laik. Ale určit druhy ovocných stromů v době vegetačního klidu podle jedno nebo dvouletých výhonů, to už je opravdu kousek zahradnického umění  …..

VÍCE »