Všichni pěstitelé révy ví, že základem úrody je správně provedený řez révových keřů.
Dne 19. 1. 2022 se za krásného slunečného počasí na vinici v Leskách sešlo 24 žáků SOŠ Znojmo z oboru Agropodnikání a Zahradník, aby změřili síly v odborné dovednosti řez révy vinné.
Vážení rodiče a uchazeči o studium,
pořádáme pro vás Den otevřených dveří – on line.
Program Dne otevřených dveří 20. 1. 2022
V programu najdete odkaz na připojení. Těšíme se na vás.
PaedDr. Helena Klepetková, zástupkyně ředitele
Tak jako každoročně se ve vánočním období žáci třetích ročníků oboru Kuchař-číšník utkali ve výrobě nejchutnějších a nejhezčích aspiků. Výstavky žáků jednotlivých tříd byly k vidění v respiriu školy, kde jejich výrobky vizuálně hodnotili žáci školy, učitelé, zaměstnanci a po stránce chuti učitelé Mgr. Miroslava Rožnovská, učitelka odborných předmětů a pan učitel Michal Koch, učitel odborného výcviku.
Jak dopadly jednotlivé třídy?
Milí studenti,
jsme studentská firma TRIKA, kterou vedeme v rámci předmětu ekonomické praktikum. V tomto předmětu žáci tvoří vlastní firmu, sami si volí předmět podnikání – může to být potravinářství, nebo cokoliv jiného.
Budoucí absolventi učebních oborů se připravují na závěrečné zkoušky a profesní život nejen získáváním teoretických znalostí a praktických dovedností, ale také zvyšováním svých komunikačních a prezentačních schopností při tvorbě odborné práce a její obhajobě.
V rámci projektu Šablony II – „Výuka v novém pojetí“ dostali žáci třídy 3. PK a 3. KC možnost vydat se na exkurzi do sídla společnosti Rebio v Brně.
Příjemným dopoledním programem žáky provedl hlavní kuchař Vlastimil Kelbl, který žáky seznámil s restaurací, kavárnou a cukrárnou Rebio ve Velkém Špalíčku.
Pro žáky bylo připraveno degustační menu v bio kvalitě, které tvořil brokolicovo-květákový hlavní chod s gratinovanými bramborami, mrkvový salát s brusinkami a kokosem a k tomu jako dezert domácí bio sušenka s mandlemi a ovocem.
Žáci odborníkovi kladli zajímavé dotazy a dozvěděli se spoustu novinek ze světa zdravého stravování.
Dne 23. 2. 2022 se na odborném výcviku oboru Kuchař – číšník konal projektový den ,,Moderní trendy v pečení a vaření“ ve spolupráci s Okresní hospodářskou komorou Znojmo, v rámci projektu „Šablony II – Výuka v novém pojetí“.
Pod vařečkou paní Aleny Ellerové, odbornicí z praxe, se žáci třetího ročníku dozvěděli zajímavosti na téma bezlepkové potraviny, vegetariánské speciality a vaření při potravinové intoleranci.
Žáci si vyzkoušeli pečení bezlepkového dortu, uvařili si speciality z cizrny a také výborný rychlý oběd z tofu a zeleniny.
Děkujeme paní Ellerové i paní ředitelce OHK za cenné informace a příjemně prožité dopoledne.
Vyhlášení 1. kola přijímacího řízení
Kritéria přijímacího řízení
Kritéria pro obor Agropodnikání
Kritéria pro obor Podnikání
Pokyny pro vyplnění přihlášky do nástavbového studia oboru Podnikání
Obory bez přijímací zkoušky:
Cukrář
Pekař
Kuchař-číšník
Opravář zemědělských strojů
Prodavač
Řezník-uzenář
Zahradník
Zahradnické práce
Příloha č. 1 – tabulka ke kritériu č. 1
Informace k zápisovým lístkům
V úterý 15. 2. 2022 se na Střední vinařské škole ve Valticích uskutečnila soutěž studentů odborných škol v řezu révy vinné. Zúčastnilo se jí celkem 56 chlapců a 29 dívek. Startovní listina byla rozšířena o účastníky pozvaných partnerských škol z Mělníka, Rajhradu, Poděbrad, Klobouků u Brna, Starého Města a Znojma.
Naši školu reprezentovali žáci druhého ročníku oboru Agropodnikání Matěj Semotam, David Růžička a Denisa Svobodová a jedna žákyně oboru Zahradník Vendula Sváčková.
Při příležitosti Mezinárodního dne památky obětí holocaustu (27. ledna 1945 osvobození Osvětimi) proběhly ve výuce občanské nauky u prvního ročníku oboru Opravář zemědělských strojů projektové hodiny zaměřené na problematiku rasismu, diskriminace a antisemitismu. Zvláštního zaměření se dostalo genocidě v době druhé světové války.
Dne 10.2.2022 proběhly obhajoby závěrečných odborných prací oboru Pekař a Řezník-uzenář. Žáci oboru Pekař se prezentovali tématy: Míša řezy, Celozrnný chléb, Pizza s maso-zeleninovou náplní. Žáci oboru Řezník-uzenář se prezentovali tématy – Kančí uzená kýta, Játrová paštika – 3 druhy, Vepřová tlačenka v žaludku.
Copyright © 2019
Střední odborná škola Znojmo,
Dvořákova, příspěvková organizace - Zřizovatelem školy je Jihomoravský kraj, Žerotínovo nám. 449/3, 601 82 Brno.
Všechna práva vyhrazena