Ze života školy

Výsledky přijímacího řízení.

Vážení rodiče, milí uchazeči,
dne 22. dubna 2022 bude zveřejněn na webových stránkách a úřední desce školy seznam přijatých uchazečů a pořadí uchazečů podle výsledků hodnocení v  přijímacím řízení. Rozhodnutí o přijetí nebo nepřijetí uchazeče si vyzvedne zákonný zástupce nebo zletilý uchazeč ve dnech 22. a 25. dubna 2022 od 8:00 do 17:00 hod.

VÍCE »

Třídní schůzky s rodiči

Vážení rodiče,
 
zveme vás na třídní schůzky, které se konají 12. 4. 2022 v 17:00 v jednotlivých třídách.
V 16:00 se koná schůze Spolku rodičů.
 
PaedDr. Helena Klepetková, zástupkyně ředitele

VÍCE »

Velký úspěch školy

Střední odborná škola Znojmo, Dvořákova ve spolupráci se Střední školou dopravy, obchodu a služeb Moravský Krumlov uspořádala dne 24. března 2022 v Moravském Krumlově na pracovišti v Polánce krajskou soutěž Zemědělský opravář 2022.

VÍCE »
logo

Aktivity naší studentské firmy

Milí studenti,
jsme studentská firma TRIKA, kterou vedeme v rámci předmětu ekonomické praktikum. V tomto předmětu žáci tvoří vlastní firmu, sami si volí předmět podnikání – může to být potravinářství, nebo cokoliv jiného.

VÍCE »
Žákyně oboru Řezník-uzenář

Odborné práce na SOŠ Dvořákova

Budoucí absolventi učebních oborů se připravují na závěrečné zkoušky a profesní život nejen získáváním teoretických znalostí a praktických dovedností, ale také zvyšováním svých komunikačních a prezentačních schopností při tvorbě odborné práce a její obhajobě.

VÍCE »
Exkurze Rebio 2022

Projektový den v bio kvalitě

V rámci projektu Šablony II – „Výuka v novém pojetí“ dostali žáci třídy 3. PK a 3. KC možnost vydat se na exkurzi do sídla společnosti Rebio v Brně.
Příjemným dopoledním programem žáky provedl hlavní kuchař Vlastimil Kelbl, který žáky seznámil s restaurací, kavárnou a cukrárnou Rebio ve Velkém Špalíčku.
Pro žáky bylo připraveno degustační menu v bio kvalitě, které tvořil brokolicovo-květákový hlavní chod s gratinovanými bramborami, mrkvový salát s brusinkami a kokosem a k tomu jako dezert domácí bio sušenka s mandlemi a ovocem.
Žáci odborníkovi kladli zajímavé dotazy a dozvěděli se spoustu novinek ze světa zdravého stravování.

VÍCE »

Zdravé vaření na Dvořákové

Dne 23. 2. 2022 se na odborném výcviku oboru Kuchař – číšník konal projektový den ,,Moderní trendy v pečení a vaření“ ve spolupráci s Okresní hospodářskou komorou Znojmo, v rámci projektu „Šablony II – Výuka v novém pojetí“.
Pod vařečkou paní Aleny Ellerové, odbornicí z praxe, se žáci třetího ročníku dozvěděli zajímavosti na téma bezlepkové potraviny, vegetariánské speciality a vaření při potravinové intoleranci.
Žáci si vyzkoušeli pečení bezlepkového dortu, uvařili si speciality z cizrny a také výborný rychlý oběd z tofu a zeleniny.
Děkujeme paní Ellerové i paní ředitelce OHK za cenné informace a příjemně prožité dopoledne.

VÍCE »

Přijímací řízení

Vyhlášení 1. kola přijímacího řízení
Kritéria přijímacího řízení
Kritéria pro obor Agropodnikání
Kritéria pro obor Podnikání

Pokyny pro vyplnění přihlášky do nástavbového studia oboru Podnikání
Obory bez přijímací zkoušky:
Cukrář
Pekař
Kuchař-číšník
Opravář zemědělských strojů
Prodavač
Řezník-uzenář
Zahradník
Zahradnické práce
Příloha č. 1 – tabulka ke kritériu č. 1
Informace k zápisovým lístkům

VÍCE »
„Novinky ve vinohradnictví“

Zvyšování odborných kompetencí žáků oboru Zahradník a Zahradnické práce aneb „Znalost vína může být radostí po celý život člověka“ – Hemingway

Dne 10. 5. 2022 se ve škole uskutečnil projektový den „Novinky ve vinohradnictví“. Byl určen žákům 2. a 3. ročníku oboru Zahradník a Zahradnické práce.
Odborníkem z praxe, který se zapojil do realizace projektového dne, byl Ing. Vít Rucki, který pracuje jako odborný referent Oddělení ekologického zemědělství na pracovišti ÚKZÚZ Znojmo, Oblekovice.

VÍCE »

Oslavili jsme svátek matek

S historií svátku matek se pojí jméno americké aktivistky Julii Ward Howeové, která v roce 1870 vyzvala ženy ke sjednocení proti válkám ve svém „Provolání ke dni matek“.
Den matek se připomíná po celém světě. Kvůli rozdílným tradicím a historii se liší jak termín oslav, tak i styl, jakým se vyjadřuje úcta a vděk matkám.

VÍCE »

I my jsme se účastnili Majálesu!

První květnový pátek se ve Znojmě uskutečnil studentský Majáles 2022. V průvodu středních škol zazářila i naše žluto-zelená SOŠ Znojmo, Dvořákova v čele s malými zemědělci na traktůrcích, kteří budili velkou pozornost kolemjdoucích.
Naším letošním heslem na Majálesu bylo „Budoucnost=zemědělství“.

VÍCE »
Výuka s odborníkem

Projektová výuka s odborníkem z praxe

V rámci Šablon byly na naší škole realizovány projektové dny s názvem: „Hygienické požadavky na živočišné produkty – maso, mléko a vejce“ určené především pro žáky oboru Kuchař – číšník. Výuku nám přišel ochotně zpestřit svými bohatými pracovními zkušenostmi odborník nejpovolanější, pan doc. MVDr. Milan Malena, PhD.

VÍCE »

Umíme i ryby!

Dne  29. 4. 2022  předvedl žák 3. ročníku oboru Řezník-uzenář Petr Felcan  jatečné opracování a kuchyňskou úpravu candáta, kterého sám ulovil a následně zpracoval.

VÍCE »

Operace Anthropoid – kreativní soutěž

Při příležitosti 80. výročí atentátu na Reinharda Heydricha (27. května 1942) vyhlásil odbor komunikace Ministerstva obrany ČR v rámci projektu POKOS  kreativní soutěž týkající se této historicky významné události. Kreativitě se meze nekladly, tudíž ve zpracovávání tématu byla podporována libovolnost a rozmanitost.
Soutěže se z naší školy zúčastnila žákyně Klára Bauerová ze třídy 2.PP, která vytvořila dvě práce týkající se parašutismu – obrázek a komiks.

VÍCE »

Centrum kariérového rozvoje

JCMM otevírá nově Centrum kariérového rozvoje v Moravském Krumlově
Kariérové poradenství pro veřejnost i podpora škol a jejich pedagogů na jižní Moravě v oblasti kariérového rozvoje – tak vypadá spolupráce JCMM se školami. Nyní JCMM otevírá další Centrum kariérového rozvoje. Vedle Brna, Boskovic, Hodonína a Znojma je to nyní Moravský Krumlov.

VÍCE »

Partneři školy