19. 1. 2023 proběhly obhajoby odborných prací žáků třetího ročníku oboru Kuchař-číšník.
Úkol zněl pro všechny žáky stejně – vypracovat práci, ve které sestaví 6ti-chodové menu hodící se k příležitosti, kterou si vybrali. Volili složení pokrmů ze surovin, které jsou vhodné pro období přípravy menu a jídla párovali s nápoji v souladu s gastronomickými pravidly. V práci popsali charakteristiku pokrmů a založení tabule. Také museli vypočítat kalkulaci vybraného pokrmu …
Vše, co v práci vypracovali, museli v „den D“ slovně obhájit a nejen to. Před zkušební komisí předvedli svůj studený předkrm, který komise ochutnala a ohodnotila.
„Hodnotím přípravu našich kuchařů-číšníků velmi kladně. S předkrmy i s obhajobou prací jsem byla velmi spokojená“, uvedla Mgr. Miloslava Rožnovská, předsedkyně komise. „Nyní čeká žáky příprava na závěrečné zkoušky, jejichž součástí je také vypracování Samostatné odborné práce. Pro její úspěšné řešení je nezbytné, aby žáci více komunikovali s učiteli odborných teoretických předmětů i praktického vyučování, kteří jim jsou vždy připraveni pomoci“.