Profesní kvalifikace: 29-001-H
Kurz je určen pro zájemce, kteří si potřebují doplnit kvalifikaci.
Profil absolventa: Absolvent kurzu dovede přijímat a uchovávat suroviny, polotovary a přísady a připravovat je pro výrobu chleba a běžného pečiva. Volí správné technologické postupy a postupuje podle nich při výrobě těsta a kvasů. Připravená těsta správně dělí a tvaruje, následně chleba a běžné pečivo peče, uchovává, balí, expeduje a prodává. Součástí profilu úspěšného absolventa je také dovednost vedení evidence, obsluha strojů a zařízení a posuzování jakosti. Nezbytnou podmínkou získání osvědčení je znalost a dodržování bezpečnostních předpisů a hygieny v provozu.
Počet účastníků: 3
Délka kurzu: 80h prezenční formou – 8 modulů á 10 h (16 hodin teorie, 64 hodin praxe)
Lektoři: odborní učitelé odborného výcviku
Náplň kurzu:
Teoretická příprava
Praktická příprava
Vstupní požadavky:
Minimálně základní vzdělání
Platný zdravotní průkaz pro práci v potravinářství
Předepsaný pracovní oděv
Finanční podmínky:
13 200,- Kč
V případě většího počtu účastníků bude cena na jednoho účastníka upravena.
Kurzovné obsahuje:
Provozní náklady, pracovní náklady
Náklady na suroviny účastníci kurzu hradí samostatně v každém modulu
Ukončení kurzu:
Zkouška ve formě návrhu a zhotovení závěrečné práce v rozsahu 8 hodin
Výstup kurzu:
Osvědčení o absolvování kurzu