Žáci 3. ročníku oboru Kuchař-číšník a Řezník-uzenář absolvovali návštěvu restaurace Rebio v Brně. Tato restaurace je již trvalou součástí vzdělávacího programu zaměřeného na poznávání různých kulinářských zážitků a zvyklostí …Po příchodu do restaurace nás přivítal vstřícný šéfkuchař Vlastimil Kelbl, který nás provedl celým prostorem, vysvětlil nám koncept restaurace a způsob objednávání. Menu nabízelo širokou škálu jídel od tradičních českých specialit po exotické pokrmy z různých koutů světa-vše bez masa a v bio kvalitě.
Velmi záhy žáci zjistili, že Rebio není jen další restaurace, ale originální gastronomický koncept, který propaguje zdravý životní styl s velkým respektem k životnímu prostředí.
Rebio je jedna ze třech certifikovaných bio restaurací v centru Brna. Jejich filozofie „produkovat a spotřebovávat co nejblíže sobě“ žákům velmi imponovala. Všichni v rámci ochutnávkového menu byli překvapeni vysokou kvalitou pokrmů a skvělou chutí regionálních potravin. Rozhodli se, že v budoucnu budou lokální iniciativy podporovat např. návštěvami restaurací tohoto typu neb nákupem lokálních potravin v bio kvalitě.
Celkově byl náš pobyt v restauraci Rebio skvělým zážitkem a všichni jsme si ho užili. Děkujeme personálu za jejich pohostinnost a profesionální přístup.
Mgr. Miroslava Rožnovská