Ve dnech 19. – 20. 12. 2023 byla představena expozice, která nesla název Aspik. Tato výstava představila kreativitu žáků oboru Kuchař číšník, kteří se věnovali tvorbě aspiků.
Žáci se rozhodli vyjít za hranice tradiční kuchařské dovednosti a své nápady a umělecké vlohy prezentovali prostřednictvím originálních aspiků. Každý vytvořený kousek na této výstavě byl chuťovým i vizuálním zážitkem, který ukazuje na široké spektrum kulinářských schopností a kreativity, kterou žáci této školy prokazují …Každý aspik má svůj příběh a záhadné ingredience, které dodávají jídlu jedinečnou identitu. Žáci vycházeli z teoretické výuky – studená kuchyně v technologii.
Chuť už jako každoročně hodnotili jejich učitelé – pan učitel OV Michal Koch a Mgr. Miroslava Rožnovská, učitelka technologie.
Nejlepší chuť měl aspik Petra Haindla (č. aspiku 10), na druhém místě se umístil aspik Elišky Lahodné (č. 5) a třetí místo si svou chutí získal aspik Natálie Dvořákové (č. 2).
Pan Koch hodnotil práce, které ukazují na schopnost studentů kombinovat tradiční techniky s moderním uměleckým přístupem slovy: „Letošní výrobky byly co do chuti opět na výborné úrovni“.
Učitelka technologie dodala: „Práce s aspiky je náročná činnost, chci poděkovat žákům oboru Kuchař-číšník za jejich nadšení, tvůrčí přístup a odvahu přinést do kulinářského světa takovou inovativní perspektivu“.
Mgr. Miroslava Rožnovská