Návštěva Šampiona

Dne 1. listopadu jsme, v rámci výuky odborné praxe v tematickém celku Chov zvířat, navštívili vítěze Velké Pardubické SACAMIRA. Tento desetiletý valach v sedle s žokejem Janem Faltejskem se zúčastnil Velké Pardubické už po druhé. Sacamiro je ustájen v Jezdeckém oddílu Beňov u Přerova, kde o něj pečuje chovatelka a spolumajitelka Ing. Petříková.

Paní Petříková rovněž vyučuje odborné předměty na nedaleké zemědělské škole v Přerově a i při tomto zaměstnání dokáže vychovat vítěze Velké Pardubické. Chov koní je pro paní Petříkovou životním posláním a srdcovou záležitostí. Toho je důkazem Sacamiro,  že i v prostých podmínkách lze dosáhnout velkých úspěchů.

Po prohlídce ustájení Sacamira jsme absolvovali prohlídku Střední zemědělské školy v Přerově. Po příjezdu se nás ujal učitel odborných předmětů Ing. Indrák, který nás provedl po celém areálu školy. Celý areál školy má rozlohu kolem 10 ha souvislé plochy, součástí areálu je stará budova školy, tělocvična, odborné učebny pro studenty učňovských oborů, ustájení koní a jízdárna. Tato škola patří mezi nejstarší střední zemědělské školy v České republice.

Na této akci nás doprovázeli ředitel školy Ing. Pelaj a učitel odborné praxe Ing. Klempa.

Tímto děkujeme organizátorům této akce, že jsme mohli využít tuto formu netradiční výuky. Rádi bychom absolvovali více takových akcí, pro rozšíření našich znalostí.

 

Matěj Semotam a David Růžička, žáci 4. ročníku oboru Agropodnikání.

https://zlinsky.denik.cz/zpravy_region/napajedla-hrebcin-dostihy-sacamiro-velka-pardubicka-vitez.html