Workshop studená kuchyně – klub seniorů Hodonice – s žáky oboru Kuchař-číšník

Naši žáci předvedli seniorům v Hodonicích, jaké jsou dnešní trendy v přípravě studené kuchyně ….Bramborová pomazánka

Cibuli nakrájíme na jemno, sterilované okurky nastrouháme na hrubo, kápii nakrájíme na kostečky 0,5 cm, nasekáme na jemno petrželku, přidáme majonézu, sůl, pepř, plnotučnou hořčici a nálev z okurek a moučkový cukr, vše důkladně spojíme a přidáme na hrubo nastrouhané brambory. Směs spojíme a necháme odpočinout- naležet.

Česnekovo-sýrová pomazánka

Smetanový sýr, majonézu, namačkaný česnek, změklé máslo a nastrouhaný tvrdý sýr osolíme a rozmixujeme do hladké pomazánky.