Zasedání Krajského studentského sněmu JMK

Dva členové našeho žákovského parlamentu –  Diana Protivínská z 2.N a Aleš Carda z 3.A se zúčastnili v pátek 6. října zasedání Krajského studentského sněmu v Brně.

S jakými dojmy se ze zasedání sněmu vrátila předsedkyně žákovského parlamentu Diana Protivínská?

„Jelikož se jednalo o první zasedání sněmu, šlo zejména o představení členů rady a seznámení se s principy jeho fungování. Vládla tam velice uvolněná a přátelská atmosféra.

Zasedání však nebylo jen o seznamování se navzájem, čekalo nás tam totiž i příjemné překvapení v podobě prezentace od členky jedné neziskové organizace zabývající se světovým mírem, která mě opravdu nadchla. Také jsme vedli první debaty o tom, jak budeme do budoucna fungovat a co budeme projednávat. Proběhlo i první hlasování o následujícím zasedání. Na závěr jsme si rozdělili funkce v rámci sněmu a zařadili jsme se do různých výborů. Upřímně se nemohu dočkat dalšího zasedání, poněvadž jsem byla pověřena vést debatu o rozdílech středních škol a gymnázií, kdy budu muset být naprosto nestranná a soudit spravedlivě. Celkově to na mě udělalo dobrý dojem a jsem ráda, že sněm opravdu funguje na principu demokracie, ráda bych podobné způsoby zavedla i v našem školním prostředí,“ uvedla Diana Protivínská.

Mgr. Alena Bachmanová