Napsala o nás starostka města Znojma Ing. Ivana Solařová

Ráda jsem přijala pozvání na 19. ročník Krajské soutěže v orbě žáků zemědělských škol, kterou pořádala Střední odborná škola Znojmo, Dvořákova, p.o.. Byla to pro mě velmi zajímavá zkušenost a s radostí jsem přišla podpořit všechny soutěžící v jejich dovednostech.
Jsem vděčná, že SOŠ Dvořákova pořádá takovéto akce a věnuje se výuce těchto řemeslných oborů. S panem ředitelem školy Pelajem jsem měla možnost pobavit se o dalších plánech školy a přijde mi opravdu skvělé, že se chtějí více zaměřit na praktické dovednosti a chtějí nabídnout žákům průpravu v oborech, které jsou s našim regionem historicky neodmyslitelně spojené.

Řešili jsme také to, jak v této věci může pomoct město Znojmo. Věřím, že se brzy o záměrech Dvořky dozvíte více.
V dnešní době je nesmírně důležité mít ve svém regionu šikovné a pracovité lidi se zručnýma rukama. Věřím, že díky takovým akcím a výuce na SOŠ Dvořákova budeme mít v budoucnu ještě více odborníků v zemědělském sektoru i navazujícím zpracovatelském odvětví.
Děkuji všem organizátorům, učitelům a samozřejmě soutěžícím za jejich nasazení a odhodlání. Jsem hrdá na to, co dokážeme v našem regionu nabídnout v oblasti vzdělávání a praxe.

Soutěž v orbě
Soutěž v orbě