V odborném výcviku oboru Kuchař-číšník – 3. ročník, jsme uspořádali týmovou soutěž v sestevení a přípravě poledního tříchodového menu. Naši žáci mají necelé 4 měsíce do závěrečných zkoušek, proto základem byly české recepty. Dobrý kuchař se musí v gastronomii stále rozvíjet a jít cestou moderních trendů. Naši žáci se v soutěži snažili základní recepty rozvinout na vyšší úroveň a ukázet, že si po vyučení své místo v oboru zaslouží …
Menu:
bramborová polévka
španělský ptáček, dušená rýže
jablečný závin
Na závěr bych chtěl poděkovat oběma našim zástupkyním PaedDr. Klepetkové a Ing. Rokoské, které s námi zasedly v porotě, za nestranné hodnocení.
Soutěž se žákům velice líbila. Výherci byli odměněni a soutěž jsme zakončili citátem, kterým se řídíme:
„Vaření je proces založený na pozorování, které nemůžeme dělat, pokud jsme zaměřeni pouze na recept.“
Jamie Oliver
Učitelé OV oboru Kuchař-číšník