Dne 16. ledna 2025 se konaly obhajoby závěrečných odborných prací žáků 3. ročníku oboru Cukrář. Obhajob se zúčastnilo 21 žáků. Žáci byli rozděleni do tří skupin podle vedoucí práce, která žáky při zpracování metodicky vedla. Během obhajoby žáci charakterizovali téma, které si zvolili a popsali dva výrobky, které …..
odpovídaly tématu. V další části popsali vytvořený specifický výrobek a technologický postup jeho výroby včetně kalkulace.
V závěru žák společně s členy komise degustoval svůj vyrobený moučník. Během této degustace členky hodnotící komise žákovi daly cenné rady, jak lze specifický výrobek ještě vylepšit z hlediska zpracování, dohotovení nebo servírování.
Členky komise se shodly na velmi dobrém celkovém hodnocení prací žáků i jejich prezentaci. Jejich zpracování bylo výbornou cestou k úspěšné přípravě na závěrečné zkoušky.
Marie Polachová, Barbora Langová, Bc. Vlasta Horáková, Ing. Věra Brančová