Jako každý rok se na naší škole konaly obhajoby odborných prací žáků oboru Kuchař – číšník. Žáci si z nabídky zvolili práci, která byla tématem jejich osobnosti nejblíže.
Ze zadaných šablon žáci sestavili 6ti-chodové menu převážně v moderní úpravě. Samostatně připravili studený předkrm, který degustovali a hodnotili členové odborné poroty …
V odborné práci si žáci vyzkoušeli zpracovat kalkulaci, která se jim bude hodit i v profesním životě, kde budou například sestavovat a počítat množství surovin na cateringy, hostiny a různé společenské akce.
Studený předkrm se všem našim kuchařům vydařil jak chuťově, tak i vzhledově. Odborná porota zhodnotila připravenost a profesionální práci žáků velmi pozitivně. Za tímto hodnocením byla nejen úspěšná obhajoba, ale také poctivě odvedená práce na přípravě studeného předkrmu.
Blahopřejeme žákům k dosaženým výsledkům.
Michal Koch