Soutěž „Máš na to 2024“

Dne 3. 10. 2024 se vybraní žáci naší školy zúčastnili krajského kola soutěže „Máš na to“, které se konalo v areálu Sportovního Klubu policie KOMETA BRNO na ulici Bauerova. Jednalo se soutěž smíšených tříčlenných týmů žáků 3. a 4. ročníků vybraných středních škol Jihomoravského kraje.

Naši školu reprezentovali vybraní žáci:

Výsledky soutěže MNT 2024 03_10_2024

Fyzické testy detail MNT 2024

Pořadí Týmů MNT 2024

Modelová situace detail MNT 2024

Nela Zpěváčková, 3. A
Jiří Tondl, 4. A
Viktor Moravčík, 4. A

Všichni účastníci se museli popasovat se třemi různými úkoly, které je kompletně prověřily. Po úvodní registraci do soutěže a přivítání se s organizátory na 138 účastníků již čekaly zkoušky. Jako první na řadu přišel test ze znalosti dopravních předpisů. Následovaly modelové situace, které se týkaly řešení kritických situací. Třetím úkolem byly testy fyzické zdatnosti, které obsahovaly 4 disciplíny (člunkový běh 4 x 10 m, kliky, celomotorický test – tělocvična a běh na 1000 m na ovále).

Součásti dne byl i průběžný doprovodný program interaktivních ukázek na stanovištích, kde se nám předvedly jednotlivé složky policie ČR. Zmíním oddělení hlídkové služby, odbor cizinecké policie, odbor služby dopravní policie a personální pracoviště. Zde nám policisté z různých oddělení nastínili jejich každodenní práci a seznámili nás, s jakými pomůckami a technikou pracují. Zodpověděli i na zvídavé dotazy žáků.

Po dokončení všech soutěží a obědě se nám předvedly dvě komentované policejní dynamické ukázky. Zadržení unikajícího pachatele a obrana při napadení psovoda. Dále pak nasazení jezdců na služebních koních.

První 4 týmy postoupily do dalšího kola a všichni zúčastnění na závěr dostali od organizátorů diplom a nějaké menší odměny. Ti, co splnili testy fyzické zdatnosti, si pak vysloužili certifikát o jejich úspěšném provedení s platností jednoho roku. Certifikát tak mohou zájemci o službu u policie ČR tímto využít.

I přes ranní chladné počasí jsme nakonec byli odměněni i slunečními paprsky.

Nakonec jsme v celé soutěži obsadili pěkné 29. místo z 46 soutěžních týmů.

Závěrem bych rád dodal, že  Nela, Jirka a Viktor ze sebe vydali maximum a statečně se prali se zdoláváním nejen fyzických úkolů. Tímto bych chtěl ocenit jejich celodenní snažení a přístup.

Mgr. Aladár Dančo