Výroba chleba a běžného pečiva
Dílčí kvalifikace: 29-001-H
Kurz je určen pro zájemce, kteří si potřebují doplnit kvalifikaci.
Profil absolventa: Absolvent kurzu dovedepřijímat a uchovávat suroviny, polotovary a přísady a připravovat je pro výrobu chleba a běžného pečiva. Volí správné technologické postupy a postupuje podle nich při výrobě těsta a kvasů. Připravená těsta správně dělí a tvaruje, následně chleba a běžné pečivo peče, uchovává, balí, expeduje a prodává. Součástí profilu úspěšného absolventa je také dovednost vedení evidence, obsluha strojů a zařízení a posuzování jakosti. Nezbytnou podmínkou získání osvědčení je znalost a dodržování bezpečnostních předpisů a hygieny v provozu.
Počet účastníků: 5 - 10
Délka kurzu: 180 h prezenční formou – 9 výukových modulů (sedm modulů á 18 hodin, 2 moduly á 26 hodin)
Lektoři: odborní učitelé odborného výcviku
Náplň kurzu: výukový modul 18, resp. 26 hodin
- Teoretická příprava 2 hodiny
- Praktická příprava 8, 16 nebo 24 hodin
Vstupní požadavky:
- Minimálně základní vzdělání
- Platný zdravotní průkaz pro práci v potravinářství
- Předepsaný pracovní oděv
Finanční podmínky:
- Při 10 účastnících cca 8.376,- Kč
Kurzovné obsahuje:
- Provozní náklady, pracovní náklady
- Náklady na suroviny účastníci kurzu hradí samostatně v každém modulu
Ukončení kurzu:
- Zkouška ve formě návrhu a zhotovení závěrečné práce v rozsahu 8 hodin
Výstup kurzu:
- Osvědčení o absolvování kurzu
Kontakt: sekretariat @ sos-znojmo.cz
Podrobnosti
- Podrobnosti
- Vytvořeno 23. 2. 2015 8:22
- Vložil Administrátor 02
- Zobrazeno: 3692