Výpomoc při přípravě pokrmů
Kurz je určen pro pracovníky v gastronomii, kteří si potřebují doplnit kvalifikaci pro povolání Pomocný pracovník v pohostinství.
Profil absolventa:Cílem rekvalifikačního programu je připravit absolventa pro úspěšnévykonání zkoušky konané v souladu s hodnotícím standardem profesí kvalifikace Výpomoc při přípravě pokrmů a na řádný výkon této profesní kvalifikace v praxi. Absolvent kurzu dovedepřijímat a uchovávat potravinářské suroviny a skladovat je. Volí vhodné postupy práce, potřebné suroviny a zařízení pro přípravu pokrmů. Zpracovává a upravuje polotovary, připravuje teplé nápoje a pokrmy pro rychlé občerstvení. Vypomáhá při výrobě jídel a zhotovuje přílohy. Obsluhuje technologická zařízení v provozu a čistí je. Nezbytnou podmínkou získání osvědčení je znalost a dodržování bezpečnostních předpisů a hygieny v provozu.
Počet účastníků: 5 - 10
Délka kurzu: 80 h prezenční formou – 6 výukových modulů
Lektoři: odborní učitelé odborného výcviku
Náplň kurzu:
- Teoretická příprava 17 hodin
- Praktická příprava 63 hodin
Vstupní požadavky:
- Minimálně základní vzdělání
- Platný zdravotní průkaz pro práci v potravinářství
- Předepsaný pracovní oděv
Finanční podmínky:
- Při 10 účastnících cca 4.500,- Kč
Kurzovné obsahuje:
- Provozní náklady, pracovní náklady
- Náklady na suroviny účastníci kurzu hradí samostatně v každém modulu
Ukončení kurzu:
- Kurz je ukončen závěrečnou praktickou zkouškou v rozsahu 5 hodin.
Výstup kurzu:
- Osvědčení o profesní kvalifikaci
Kontakt: sekretariat @ sos-znojmo.cz
Podrobnosti
- Podrobnosti
- Vytvořeno 23. 2. 2015 8:43
- Vložil Administrátor 02
- Zobrazeno: 2213